Dorpsstraat 13
rOterleek
Noord-Holland
1842 GS
NL
30 beoordelingen
  • mantelzorgchalet
    prijs op aanvraag

Mantelzorgchalet

Sinds 1 november 2014 is er voor het plaatsen van een mantelzorgchalet in veel gevallen geen vergunning meer nodig. Dat betekent dat u uw naasten in uw directe woonomgeving van de gewenste mantelzorg kunt voorzien. Een mantelzorgchalet zorgt ervoor dat de privacy van zowel de mantelzorger als zorgontvanger gewaarborgd blijft en er toch op laagdrempelige wijze sprake kan zijn van mantelzorg. Een mantelzorgchalet op uw erf is een prima oplossing!

Voorwaarden mantelzorgchalet

Vergunningsvrij bouwen of plaatsen van een mantelzorgchalet betekent niet dat er geen voorwaarden zijn. Het mantelzorgchalet mag bijvoorbeeld maximaal drie meter hoog zijn, alleen beneden bewoond worden en de afstand tot de openbare ruimte moet minstens een meter bedragen.

Belangrijke aandachtspunten voor de aanschaf van een mantelzorgchalet:

  • Het mantelzorgchalet mag bewoond worden door maximaal één huishouden. Dit huishouden mag bestaan uit maximaal twee personen, van wie minstens één persoon mantelzorg ontvangt of verleent.
  • Bij twijfels over de mantelzorgrelatie kan de gemeente vragen om een verklaring van een huisarts, wijkverpleegkundige of ander deskundig persoon of instantie.
  • Het mantelzorgchalet binnen de bebouwde kom is maximaal 100m2 groot afhankelijk van de oppervlakte van het achtererfgebied.
  • Buiten de bebouwde kom zijn er geen extra randvoorwaarden voor de bebouwingsoppervlakte.

Wilt u meer weten? Bel of mail gerust naar Stekelbos via 072 571 0484 of info@stekelbos.nl.

Mantelzorgchalet op maat

Bent u op zoek naar een occasion of wilt u een mantelzorgchalet op maat? Bij Stekelbos is alles mogelijk. En we denken écht mee over de inrichting van uw mantelzorgchalet. We adviseren u inzake rolstoel- of rollatorvriendelijkheid, duurzaamheid en meer. Optimaal comfort dankzij dubbele beglazing, centrale verwarming en extra isolatie is bij ons standaard.

Een bezoek brengen aan onze showroom? Inspiratie opdoen voor uw mantelzorgchalet? U bent van harte welkom in Oterleek! Voor meer informatie over een mantelzorgchalet kunt u contact opnemen via deze pagina.

Een mantelzorgchalet is bij Stekelbos prima betaalbaar. Neem voor meer informatie contact op via 072 571 0484 of mail naar info@stekelbos.nl.

EuropaEuropa
AMS ChaletsAMS Chalets
Stebo ChaletsStebo Chalets
DuntepDuntep
HollandiaHollandia
ArcaboArcabo
HBT ChaletbouwHBT Chaletbouw
ToplineTopline
UltimateUltimate
WillerbyWillerby
SunseekerSunseeker
BK Bluebird BK Bluebird
AtlasAtlas
XHC ChaletsXHC Chalets