Over ons

Al meer dan 60 jaar thuis in stacaravans en chalets.

Over ons familiebedrijf
Contact

Ons team van adviseurs en monteurs staat voor u klaar.

Neem contact op
Inkoop

Wij kopen de stacaravan(s) en chalet(s) graag van u in.

Inkoop
Service

Vul het serviceformulier hier in en wij nemen contact met u op.

Service nodig?
Inloggen

Bewaar uw favoriete producten met een Stekelbos-account.

Ga naar mijn account
NLStekelbos
DEStekelbos

Veelgestelde vragen

Alles wat u moet weten over stacaravans en chalets.

Direct advies?
072 - 571 0484
Oriëntatie en aankoop
Waar moet ik op letten bij de aankoop van een stacaravan of chalet?

Uw persoonlijke smaak is het belangrijkste uitgangspunt, samen met de eisen die door de camping gesteld worden. Denk bijvoorbeeld aan een maximale leeftijd van uw stacaravan of bijvoorbeeld alleen kunststof chalets. Ook adviseren wij om een kijkje te nemen in de diverse modellen om de mogelijkheden qua indeling te ervaren. Op ons showterrein in Oterleek (20.000 m2) helpen wij u graag verder. 

 

Ik heb nog geen camping gevonden, hoe werkt dat?

Wij kunnen u helpen met het vinden van een leuke camping, wij hebben genoeg kennis en ervaring en kunnen daarom veel tips geven. Als u uiteindelijk een mooi plekje heeft gevonden, kunnen wij voor u een chalet of stacaravan naar wens plaatsen.

Moet ik een afspraak maken om de showroom te bezoeken?

Nee, dat hoeft niet. Wij zijn van maandag tot en met zaterdag geopend en u bent van harte welkom om binnen de openingstijden langs te komen. Eventueel een afspraak maken buiten openingstijden is ook mogelijk.

Kan ik vrijblijvend een offerte ontvangen?

Ja, dat is mogelijk. Als u een bezoek brengt aan onze locatie nemen wij graag de mogelijkheden met u door. Vervolgens stellen wij een offerte op die aansluit bij uw situatie.

Wat kost een chaletwoning?

Als het op een chaletwoning aankomt, zijn er veel prijsverschillen. De prijs is namelijk afhankelijk van het type chalet en de grootte ervan. Benieuwd naar het actuele aanbod? Neem gerust contact met ons op. Bij Stekelbos vindt chaletwoningen in alle soorten en maten. 

Is een chalet waardevast?

De waarde van een chaletwoning is sterk afhankelijk van vraag en aanbod. Heeft u een chaletwoning en overweegt u deze te verkopen? Dat kan bij Stekelbos. Na een inspectie van uw chalet doen wij een reëel bod en wordt u contant betaald. Wilt u grotere partijen verkopen? Wij kopen ook chalets van campings en parken op. 

Is een chalet een stacaravan?

Hoewel dit op het eerste oog niet altijd duidelijk is, verschilt een chalet wel degelijk van een stacaravan. Waar stacaravans beperkt aanpasbaar zijn, kan een chalet volledig op maat gemaakt worden. Door de uitstekende isolatie, het robuuste exterieur en de eindeloze mogelijkheden voor het interieur voelt een chalet als een echt huis. 

Is een chalet een recreatiewoning?

Een chalet is absoluut een recreatiewoning. Echter is het geen stenen, maar een mobiele recreatiewoning. Het interieur en exterieur van een chaletwoning kunt u volledig naar wens inrichten. 

Wat is het verschil tussen een bungalow en een chalet?

Een bungalow staat op een fundering met steen, waar een chalet op een chassis met wielen staat. Een chalet is dus een mobiele recreatiewoning - en een bungalow niet. 

Heeft een stacaravan altijd wielen?

Ja, een stacaravan staat altijd op een chassis met wielen. 

Is een stacaravan een recreatiewoning?

Ja, een stacaravan is een recreatiewoning. Echter is het geen stenen, maar een mobiele recreatiewoning. Doordat een stacaravan al raambekleding, vloerbedekking en meubilair heeft, kunt u er direct gebruik van maken. 

Wat kost een stacaravan per jaar?

Als eigenaar van een stacaravan krijgt u jaarlijks met kosten te maken. Denk bijvoorbeeld aan jaarkosten van de camping, verzekeringskosten en (eventueel) onderhoud. Ook betaalt u natuurlijk voor gas, water en licht in de stacaravan zelf. 

Wat is een chalet?

Een chalet is een recreatiewoning die volledig aansluit op uw persoonlijke wensen. Chalets beschikken bijna altijd over een kunststof buitenzijde, winterisolatie, wielen en openslaande deuren. Doordat er geen meubilair in de woning aanwezig is, kunt u het naar wens inrichten. 

Wat betekent stacaravan?

Een stacaravan is een gebruiksklare (vakantie)woning zonder poespas. Er is namelijk al raambekleding, vloerbedekking en vast meubilair aanwezig. Ook beschikt een stacaravan over een kunststof buitenzijde. 

Waar op letten bij aankoop tweedehands stacaravan?

Overweegt u een tweedehands stacaravan te kopen? Let dan goed op lekkage in de hoeken of het plafond. Controleer ook of de vloer nog hard is en of er geen vreemde geur in de stacaravan hangt. Bij Stekelbos vindt u occasions die uitvoerig gecontroleerd zijn. 

Waar moet ik op letten bij aankoop stacaravan?

Uw persoonlijke smaak is het belangrijkste uitgangspunt, samen met de eisen die door de camping gesteld worden. Denk bijvoorbeeld aan een maximale leeftijd van uw stacaravan. Ook adviseren wij om een kijkje te nemen in de diverse modellen om de mogelijkheden qua indeling te ervaren. Op ons showterrein in Oterleek (20.000 m2) helpen wij u graag verder.

Waar moet ik op letten bij de aankoop van een chalet?

Het is belangrijk om te weten wat u mooi vindt en welke eisen er gesteld worden door de camping. Voorbeelden van eisen zijn een maximale leeftijd of bijvoorbeeld alleen kunststof chalets. Daarnaast adviseren wij u om eerst verschillende modellen chalets te bekijken. Dan kunt u breed beginnen en tot een goed besluit komen. Op ons showterrein in Oterleek kunt u diverse chalets bekijken.

Is een chalet box 3?

Volgens de Belastingdienst hoort een vakantiewoning bij uw bezittingen in box 3. Twijfelt u in welke box uw chalet belast wordt? Neem contact op met de Belastingdienst. 

Is een chalet vermogen?

Volgens de Belastingdienst valt een vakantiehuis onder uw vermogen. Voor meer informatie verwijzen wij u door naar de Belastingdienst. 

Levering en plaatsing
Moet ik een verzekering regelen voor het transport?

Wij verzorgen voor u de levering en/of plaatsing, mits anders is afgesproken. Wij zijn daarom ook verzekerd voor het transport. U kunt het beste de verzekering van uw aankoop starten vanaf de dag van plaatsing.

Heb ik invloed op de dag van plaatsing?

Jazeker. Onze planner neemt altijd van te voren contact met u op om een datum af te spreken. Hierin kunt u ook uw voorkeur aangeven.

Hoe snel kan een chalet of stacaravan uit voorraad geleverd worden?

Dit kan op korte termijn. Wij kunnen bijvoorbeeld binnen één dag leveren als deze mogelijkheid er is.

Hoe ver van tevoren hoor ik wanneer mijn chalet geplaatst wordt?

Als het chalet voor u nieuw besteld is, wordt u ongeveer één of twee weken van tevoren gebeld. 

Moet ik rekening houden met de ondergrond waarop de stacaravan of chalet geplaatst wordt?

De ondergrond hoeft niet waterpas te zijn, wij kunnen de stacaravan of het chalet altijd waterpas stellen.

Kan ik het chalet laten ingraven?

Ja dat kan, wij adviseren wel om dit in overleg met de camping te doen. Zorg wel altijd voor genoeg ventilatieruimte van 1-2 centimeter zodat de spouw vrij is.

Wie verzorgt de aansluiting van het chalet?

Dit kunnen meerdere partijen voor u verzorgen, de camping, wij of een installatiebureau in de buurt. Vraag bij de camping wat de normale gang van zaken is.

Wie verzorgt de onderaftimmering van het chalet?

Dit kan ook door diverse partijen gedaan worden. Wij kunnen dit voor u verzorgen in hout. Zorg wel altijd voor een serviceluik zodat te alle tijde de onderzijde van het chalet bereikbaar is.

Winterklaar maken
Hoe dien ik mijn chalet of stacaravan af te tappen?

Tijdens de winterperiode dient u het water af te tappen. Zet alle kranen open en het aftappunt onder de stacaravan en chalet ook. Blaas het geheel daarna goed door.

Tevens zit er in de geiser een aftapschroefje welke u dient te demonteren, dan loopt de geiser ook leeg. 

Een thermostaatkraan adviseren wij om te demonteren. Leeg tevens de stortbak van de toiletpot en giet antivries in de hals van de toiletpot en in de sifons in de wastafels.

Ik wil in de winter gebruikmaken van mijn chalet, hoe voorkom ik bevriezing van de leidingen?

U kunt dan het beste thermolint laten monteren, dit is op basis van elektra. Het lint verwarmt de leidingen automatisch als het onder de 5 graden is.

In combinatie met een centrale verwarming hoeft u niets meer af te tappen en kunt u zo de deur achter u dichtdoen.

Op hoeveel graden moet ik de thermostaat zetten in de winter?

Gemiddeld kunt u deze tussen de 8-12 graden laten staan. In combinatie met thermolint hoeft u dan niets meer af te tappen en kunt u zo de deur achter u dichtdoen.

Kan ik ook de CV uitzetten in de winter?

Ja dat kan. Er dient dan wel glycol (antivries) in de CV-leidingen te zitten. Mocht u twijfelen of dit er in zit, dan kunt u dit laten controleren door een installateur. U hoeft dan de CV niet af te tappen.

LET OP: de overige leidingen dienen wel afgetapt te worden.

 
Onderhoud en reiniging
Hoe kan ik de buitenkant het beste reinigen?

Wij adviseren om geen hogedrukreiniger te gebruiken. U kunt het beste een zachte zeep gebruiken met een spons, zoals groene zeep.

Tevens hebben wij producten van 1-2-3 Flash, hier zit een shampoo en een wax bij, ideaal voor aluminium en kunststof buitenbekleding.

Om uw (vakantie)woning zo mooi mogelijk te houden, adviseren wij om uw buitenzijde twee keer per jaar te reinigen.

Welke onderhoud dien ik nog meer te plegen aan mijn chalet of stacaravan?

De dakgoten dienen goed schoongehouden te worden. Daarnaast adviseren wij om de kitranden in de gaten te houden. Bij uitdroging dient dit vervangen te worden, dit verkleint de kans op lekkages aanzienlijk. Om de scharnieren soepel te houden, kunt u deze invetten met WD40.

Welke verf voor houten chalet?

Voor uw houten chalet kunt u standaard houtverf gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan verf voor houten kozijnen van Sikkens. Twijfelt u over de verf die u in huis heeft? Neem gerust contact met ons op. 

Ventilatie
Ik heb condens in mijn stacaravan of chalet, hoe kan ik dit voorkomen?

Goede ventilatie is erg belangrijk. Wij adviseren om géén vochtvreters neer te zetten. Vervang dit liever voor een paar emmers met rijst of zout, dit absorbeert vocht. De ventilatieroosters dienen altijd open te staan als u er niet bent.

Hoe veel ventilatieroosters zijn er nodig in de omtimmering?

Het is belangrijk om de omtimmering achter de spouw te plaatsen, dat is iets naar binnen. Daarnaast adviseren wij om aan de korte zijde twee en aan de lange zijde vier te plaatsen.

Gelieve geen gesloten plaatmateriaal gebruiken, maar bij voorkeur materiaal met een tussenruimte. Anders dient dit voorzien te zijn van de ventilatieroosters zoals hierboven beschreven.

Jan Ton
Liever bellen of mailen?
072 - 571 0484 info@stekelbos.nl